Are you tired of hearing about Africa and misery in the same sentence?

11 Apr

KulturValby-130412-HrOgFruAfrika-1200x800_0

When you think about Africa, do you see mud huts and children with flies in their eyes?

Are you tired of hearing about Africa and misery in the same sentence?

There is an outdoor audio and photo exhibition on Toftegårds Place challenge our stereotypical and prejudiced view of Africa. The photographer Jesper Houborg and audio producer Sofie Vestergaard gives us a unique insight into another Africa that we barely know. See the exhibition until 5 May 2013, for free.

For more information go to; www.africanmiddleclass.com

Kort om arrangementet: 

Ser du lerhytter og børn med fluer om øjnene i din indre biograf, når du hører om Afrika? Er lydsporet trommemusik? Eller er du bare træt af at høre om Afrika og elendighed i samme sætning? Både indsamlingshows og nyheder sætter fokus på katastroferne – borgerkrig, tørke og hungersnød – men hvad med hverdagen? Og hvad med de folk, som ikke lever i bunden af samfundet?

 

“Hr. og fru Afrika” flytter fokus til den voksende middelklasse i hovedstæderne i Uganda og Ghana: Kampala og Accra. Ikke fordi den anden del af virkeligheden ikke eksisterer, men fordi historier fra et afrikansk middelklasseliv sjældent kommer hele vejen til Danmark.

 

Her kan du opleve udpluk fra en ualmindelig almindelig middelklassehverdag, som den tager sig ud for unge, urbane ugandere og ghanesere. Kom i øjenhøjde med spændte fodboldsupportere til landskamp og med den enlige mor, Pauline, under ballettræningen – og få lyden fra kollegiegangen, aerobictimen og beatboxere i skarp træning direkte ind i øregangene.

 

Du kan lytte til lydlandskaberne sådan her:

  • Lån en MP3-afspiller og et sæt hovedtelefoner i Mæt Café i Valby Kulturhus
  • Download lyden til din smartphone via udstillingens QR-koder
  • Forbered dig hjemmefra og hent lyden til din egen MP3-afspiller på www.africanmiddleclass.com

Med sin visuelle og auditive form ønsker “Hr. og fru Afrika” at levere et indblik, som er åben for fortolkning. Virkeligheden er kompleks, og dét understreges af den flermediale form, hvor fotografier og lydlandskaber indgår i et kreativt samspil og modspil med hinanden.

Kort om kunstneren:
Fotograf Jesper Houborg og lydproducent Sofie Vestergaard har tilbragt 2 ½ måned i Kampala (Uganda) og Accra (Ghana) i efteråret 2012. Resultatet er udstillingen i foto og lyd “Hr. og fru Arika – Historier fra middelklassen i Uganda og Ghana”.

Kort om temaet Toftegårds Plads:

Toftegårds Plads har gennemgået en forvandling. Pladsen er ikke nødvendigvis blevet en smukkere plads, men der er blevet mulighedernes plads – her er næsten alt muligt, og dét ses tydeligt af de næste måneders begivenheder: Man kan stå på skøjter, man kan opleve en open-air-fotoudstilling, man kan pjaske med vand til den helt store guldmedalje, man kan udforske alfabetet, og man kan skabe kæmpemalerier med naturnedbrydelige farver.

 

Entré: Gratis. Ingen tilmelding.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: